DIVIZARE – Sentinta Tribunalului Bucuresti: ”Societatea care a optat pentru efectuarea publicitatii proiectului de fuziune trebuie sa asigure conditiile tehnice”

Data: 04 February 2019, 11:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 324 afisari

Prin Sentinta Tribunalului Bucuresti din 14.11.2018 a fost constata legalitatea Deciziei asociatului unic al Societatii Divizate nr.X prin care s-a aprobat divizarea.

Cu adresa nr. X, O.R.C.T.B a inaintat Tribunalului Bucuresti Sectia a VI a Civila, cererea de divizare inregistrata sub nr. X formulata de catre petenta X SRL prin care a solicitat instantei sa constate legalitatea Deciziei asociatului unic al Societatii Divizate nr.X prin care s-a aprobat divizarea, care va avea ca rezultat transferul catre X SRL o societate cu raspundere limitata care se va infiinta ca urmare a procesului de divizare, avand sediul social in X, str. X nr.X, sector X, sa constate legalitatea actului constitutiv actualizat al societatii divizate, sa dispuna inregistrarea in registrul Comertului a mentiunilor de divizare precum si a urmatoarelor modificari, in conformitate cu prevederile proiectului de divizare si cu decizia asociatului unic al societatii divizate, astfel: diminuarea capitalului social al societatii divizate cu suma de 300 lei de la valoarea de 1000 lei la valoarea de 700 lei si actualizarea structurii capitalului social in consecinta: capitalul social este impartit in 70 de parti sociale, numerotate de la 1 la 70 inclusiv, cu o valoare de 10 lei fiecare, detinute in totalitate de asociatul unic Constantinescu Ioana, 1005 aport la capitalul social, procent beneficii si pierderi 100%, sa constate legalitatea actului constitutiv al societatii beneficiare, infiintata in urma divizarii partiale, sa dispuna inmatricularea in registrul Comertului, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii societatii X SRL avand caracteristicile prevazute in actul constitutiv; sa dispuna publicarea actelor modificatoare in Monitorul Oficial al Romaniei partea a IV a .
In motivarea cererii s-a aratat ca procesul de divizare partiala s-a desfasurat in doua etape , astfel: la data de X s-a adoptat decizia asociatului unic al X SRL de aprobare in principiu a divizarii partiale. La data de X s-a publicat proiectul de divizare pe site-ul ONRC, iar pe site-ul apartinand societatii X SRL proiectul a fost publicat si mentinut timp de 30 de zile incepand cu data de X.
in a doua etapa s-au indeplinit urmatoarele formalitati: a fost adoptata decizia asociatului unic nr.3/29.10.2018 de aprobare a divizarii, a proiectului de divizare astfel cum acesta a fost publicat pe site-ul societatii si pe site-ul ONRC si de realizare efectiva a divizarii.
Se mai arata ca divizarea nu are ca efect lichidarea societatii X SRL si nu are ca efect transmiterea universala a elementelor de activ si de pasiv catre societatea X SRL, fiind vorba de o divizare partiala in interesul societatii dar si a asociatului unic al acesteia, prin care se transmite catre societatea beneficiara nou infiintata doar activitatea de service auto.


Minuta Tribunalului Bucuresti:

„Admite cererea formulata de petenta X SRL (societatea divizata) inmatriculata la registrul Comertului sub nr. JX/X/X, avand CUI RO X, cu sediul social in X.
Constata legalitatea Deciziei asociatului unic al Societatii Divizate nr.X prin care s-a aprobat divizarea.
Constata legalitatea Actului Constitutiv al Societatii Divizate.
Dispune inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor privind divizarea, diminuarea capitalului social al Societatii divizate cu suma de 300 lei, de la 1000 lei la valoarea de 700 lei, actualizarea structurii capitalului social, care este impartit in 70 de parti sociale, numerotate de la 1 la 70 inclusiv, cu o valoare de 10 lei fiecare, detinute de asociatul unic Constantinescu Ioana, 100%, aport la capitalul social, procent beneficii și pierderi 100%.
Autorizeaza constituirea si dispune inmatricularea in registrul comertului a SC X SRL, ce ia nastere in urma divizarii, cu sediul social in X, sector X, strada X nr.X, conform Actului Constitutiv din data de X.
Constata legalitatea Actului Constitutiv al societatii beneficiare SC X SRL.
Dispune publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a a actelor modificatoare, Decizia asociatului unic al societatii X SRL și a dispozitivului prezentei incheieri.
Executorie.
Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila”.


Extras din sentinta Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.