Discutiile dintre procurorii DNA Oradea arata ca acestia actionau premeditat abuziv pentru a-i “linisti” pe judecatorii liberi care le cenzurau dosarele

Data: 07 ianuarie 2019, 13:28 | autor: Florica ROMAN, judecator, Curtea de Apel Oradea | 0 comentarii | 574 afisari

Orice persoana de buna-credinta nu poate fi decat ingrozita ascultand discutiile de la intalnirea de taina dintre procurorii DNA Oradea in care acestia puneau la cale “linistirea”, prin dosare penale masluite, a unor judecatori incomozi de la Tribunalul Bihor si Curtea de Apel Oradea.


Procuror Man Ciprian: Daca incepi urmarirea fata de astea doua judecatoare, ii trimite Adi in judecata pe aia trei, o sa mai intre frica…

Procuror Ardelean Cristian: Se mai linistesc, da! Suta la suta.

Alt procuror: Deci nu…, deci..

Procuror Ardelean Cristian: Mai, si daca nu se linistesc, macar daca tot o fac sa le dam motive sa (neinteligibil), nu asa ca ei considera…“, se aud vocile procurorilor in respectiva inregistrare.

Din acea discutie aparuta in spatiul public, ce nu a fost contestata pana in prezent de catre procurorii DNA a caror voce se aude in inregistrare, rezulta clar intentia premeditata a acestora ca, prin dosarele penale pe care le faceau judecatorilor, sa manipuleze actul de justitie dupa cum urmeaza:

1. In situatia unor judecatori liberi si incomozi, care le luau la citit cu atentie dosarele, procurorii DNA le faceau dosare penale pentru a-i scoate din complete pe motiv de “incompatibitate”. Avand dosar penal la DNA, judecatorul de penal care judeca alte cauze de la DNA era fortat sa se abtina sau era recuzat. In felul acesta procurorii DNA “filtrau” judecatorii care le intrau in cauze, asigurandu-se ca in dosarele lor intra judecatori pe care-i considerau ca le erau favorabili.
(Nota: o strategie similara a folosit si cu mine procurorul DNA Ciprian Man, despre care voi vorbi intr-o postare ulterioare)
2. Altor judecatori “neascultatori” de la Tribunalul Bihor si Curtea de Apel Oradea le faceau dosare penale pentru a-i da de “exemplu” colegilor cu scopul de a-i “linisti” si “disciplina” pe ceilalti judecatori, in care sa “intre frica”. Intentia premeditata a acestor procurori DNA era terorizarea judecatorilor prin dosare penale cu scopul explicit declarat de a-i influenta pe toti judecatorii care, de frica, sa dea doar solutii favorabile DNA.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.