Discursul sustinut de sefa DNA Laura Kovesi la ONU

Data: 24 May 2018, 11:44 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1047 afisari

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Kovesi (foto) a sustinut, miercuri 23 mai 2018, un discurs la Organizatia Natiunilor Unite (ONU), in cadrul dezbaterii care a marcat aniversarea a 15 ani de la adoptarea Conventiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei (U.N.C.A.C.).


Discursul sefei DNA Laura Kovesi:

"Doamnelor si domnilor,

Sunt onorata sa vorbesc la aceasta reuniune aniversara de nivel inalt.

Sunt procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania (D.N.A.) – o structura de parchet care are competenta exclusiva de investigare a cazurilor de coruptie la nivel inalt.

Conventia Natiunilor Unite impotriva coruptiei a fost ratificata de Romania in anul 2004. La acel moment coruptia era un fenomen generalizat si a reprezentat o problema sistemica in Romania. Investigatiile de coruptie vizau doar cazuri marunte.

La 15 ani de la ratificarea conventiei lucrurile s-au schimbat radical in Romania: combaterea coruptiei la nivel inalt in Romania este activa si am devenit un model in regiunea noastra din aceasta perspectiva.

In ultimii 5 ani, D.N.A. a trimis in judecata peste 68 demnitari/oficiali de rang inalt: 14 ministri si fosti ministri si 53 de membrii ai Parlamentului. Dintre acestia, au fost deja condamnati definitiv 27 de demnitari. in aceeasi perioada, D.N.A. a dispus masuri asiguratorii de peste 2,3 miliarde dolari.

Cum s-au obtinut aceste rezultate?


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.