Disciplinarul lui Kovesi merge cu frana trasa

Data: 16 ianuarie 2020, 16:13 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1195 afisari

Dosarul disciplinar al fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto) merge cu frana de mana trasa.


Amintim ca in sedinta de miercuri, 16 octombrie 2019, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit urmatorul termen in cauza vizand-o pe Kovesi tocmai pentru data de 15 ianuarie 2020 – deci trei luni mai tarziu (click aici pentru a citi). De data aceasta, miercuri, 15 ianuarie 2020, aceeasi sectie din CSM a fixat urmatorul termen nu mai devreme de 18 martie 2020.

Este vorba despre cauza in care Kovesi este judecata alaturi de fostul ei adjunct de la DNA si PICCJ, Marius Iacob. Inspectia Judiciara ii acuza pe cei doi de urmatoarele abateri disciplinare (prevazute de diverse litere din articolul 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor):

I. Kovesi:

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- m) „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

II. Iacob:

- i) teza I: „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”.

Comentarii

# CUCU BAU date 18 ianuarie 2020 11:05 0

ACESTI OAMENI SUNT CREATIA LUI BASESCU.....TOT CE SA INTAMPLAT IN 10 ANI A FOST COMANDAT de EL.ACESTI OAMENI AU FOST COMANDATI DIRECT DE EL......BASESCU STIA TOT CE SE INTAMPLA. DA AU FACUT ABUZURI PE LANGA ....DA.....DAR PROFESORUL A FOST EL.....LINIA DIRECTOARE DE ACTIUNE EL LE O DADEA.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.