Dezlegare de drept privind produse susceptibile de a avea efecte psihoactive

Data: 14 September 2018, 13:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 434 afisari

Completul privind dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala a admis in sedinta din 12 septembrie 2018 sesizarea formulata de Curtea de Apel Suceava – Sectia penala si pentru Cauze cu Minori in dosarul nr. 4877/86/2017, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept: „Daca activitatea de procurare, ca modalitate alternativa a operatiunii cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, astfel cum aceasta notiune este definita de art. 2 lit. b) din Legea nr. 194/2011 si incriminata la art. 16 din aceeasi lege, se refera la procurare ca activitate legala de import, export ori intermediere de produse sau priveste procurarea unor astfel de produse in orice imprejurare si cu orice titlu, inclusiv de catre consumatorul final al produselor susceptibile a avea efecte psihoactive."


Potrivit deciziei ICCJ, procurarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie o operatiune cu produse in sensul art. 2 lit. b) din Legea nr. 194/2011 si intra sub incidenta dispozitiilor art.16 alin.(1) din acelasi act normativ in ipoteza in care este efectuata in cadrul unei activitati de import, export ori intermediere de produse.

 

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.