Dezlegare de drept pe legea pentru prevenirea si combaterea violentei domestice

Data: 06 iulie 2020, 16:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 243 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie civila, a solutionat o sesizare cu privire la Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei domestice.Iata Decizia 50  in dosarul 3199/1/2019:
 
“Admite sesizarea formulata de Tribunalul Timis - Sectia I civila, in dosarul nr. 24956/325/2019, privind pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unei chestiuni de drept.

In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 34 alin. (2) din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei domestice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste ca:

In situatia in care persoana impotriva careia s-a emis ordinul de protectie nu este implicata intr-un dosar penal, pentru a se dispune revocarea ordinului nu trebuie intocmita de catre serviciul de probatiune o evaluare a riscului de recidiva, conform art. 34 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 217/2003. In acest caz, instanta va efectua o evaluare proprie a existentei unui risc real pentru victima violentei domestice sau pentru familia acesteia din partea persoanei impotriva careia s-a emis ordinul de restrictie.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.