DEZLEGARE DE DREPT – Inalta Curte, Decizia 2/2017: “Dispozitiile art. 7 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (forma in vigoare anterior anului 2014) se aplica doar in ipoteza in care infractiunea de luare de mita a fost savarsita de faptuitor in legatura cu atributiile de serviciu ale acestuia privind constatarea sau sanctionarea contraventiilor”

Data: 27 June 2018, 11:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 445 afisari

Prin Decizia 2/2017 in dosarul 3838/1/2016 , Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni in materie penala - a admis sesizarea formulata de Curtea de Apel Constanta - Sectia penala si pentru cauze penale cu minori si de familie in Dosarul nr. 196/36/2015, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept:
"Daca in interpretarea si aplicarea formei agravate prevazute de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie (forma in vigoare anterior anului 2014) este suficient ca faptuitorul sa aiba ca atributii de serviciu constatarea ori sanctionarea contraventiilor indiferent daca infractiunea de luare de mita nu are legatura cu atributiile de serviciu privind constatarea sau sanctionarea contraventiilor sau retinerea formei agravate este conditionata de savarsirea infractiunii de luare de mita in legatura cu atributiile de serviciu privind constatarea sau sanctionarea contraventiilor".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului
Rodica Cosma - judecator la Sectia penala
Maricela Cobzariu - judecator la Sectia penala
Daniel Gradinaru - judecator la Sectia penala
Simona Cristina Nenita - judecator la Sectia penala
Luciana Mera - judecator la Sectia penala
Marius Dan Foitos - judecator la Sectia penala
Lucia Tatiana Rog - judecator la Sectia penala
Ana Maria Dascalu - judecator la Sectia penala

Minuta Deciziei 2/2017 in dosarul 3838/1/2016 :

In numele legii

Decide:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.