DEZLEGARE CHESTIUNE DE DREPT – Inalta Curte de Casatie si Justitie, Decizia 24/2017: “In ipoteza savarsirii unei noi infractiuni intentionate in termenul de supraveghere al amanarii aplicarii unei pedepse, atat pronuntarea solutiei de condamnare pentru noua infractiune, cat si revocarea amanarii aplicarii pedepsei anterioare sunt obligatorii”

Data: 13 June 2018, 12:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 401 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – a luat in discutie sesizarea formulata de Curtea de Apel Brasov, Sectia penala, in Dosarul nr. 14.607/197/2016, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept vizand modalitatea de interpretare a dispozitiilor art. 83 alin. (1) lit. b) din Codul penal si art. 88 alin. (3) din Codul penal, respectiv daca "in ipoteza savarsirii unei noi infractiuni intentionate in termenul de supraveghere al amanarii aplicarii unei pedepse este obligatorie dispunerea condamnarii pentru noua infractiune ori se poate dispune din nou amanarea aplicarii pedepsei pentru aceasta, fara revocarea amanarii aplicarii pedepsei anterioare".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului

Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala

Maricela Cobzariu - judecator la Sectia penala

Simona Elena Cirnaru - judecator la Sectia penala

Angela Dragne - judecator la Sectia penala

Daniel Gradinaru - judecator la Sectia penala

Aurel Gheorghe Ilie - judecator la Sectia penala

Anca Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala

Valentin Horia Selaru - judecator la Sectia penala

Minuta deciziei 24/2017 in dosarul 1785/1/2017:

Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Brasov, Sectia penala, in Dosarul nr. 14.607/197/2016, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept: 'Daca, in raport cu dispozitiile art. 83 alin. (1) lit. b) din Codul penal si art. 88 alin. (3) din Codul penal, in ipoteza savarsirii unei noi infractiuni intentionate in termenul de supraveghere al amanarii aplicarii unei pedepse este obligatorie dispunerea condamnarii pentru noua infractiune ori se poate dispune din nou amanarea aplicarii pedepsei pentru aceasta, fara revocarea amanarii aplicarii pedepsei anterioare'.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.