DETURNAREA DE FONDURI. CONFIRMARE N.U.P. – Rezolutia procurorului Octavian Crisan, din cadrul PCA Oradea, in dosarul nr. 56/P/2000 privind pe lichidatorii judiciari Valeriu Buda Dindelegan si Iosif Bereczki: „Simpla omisiune a cuvantului 'COMP' din denumirea societatii nu a indus in eroare pe cealalta parte contractanta... Nu poate fi retinuta infractiunea de deturnare de fonduri, intrucat societatile au fuzionat si nu s-a produs o schimbare de destinatie a unor fonduri banesti"

Data: 28 October 2015, 20:14 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1278 afisari

Prin rezolutia intocmita in data de 19 noiembrie 2000, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea a confirmat neinceperea urmaririi penale fata de lichidatorii judiciari Valeriu Buda Dindelegan - fost judecator, si Iosif Bereczki, in dosarul nr. 56/P/2000.


Solutia a fost dispusa intr-un dosar deschis ca urmare a denuntului inregistrat de reclamanta Rosca Mariana, fost judecator sindic in cadrul Tribunalului Bihor, care „a motivat ca faptuitorul Buda Dindelegan Valeriu, in calitate de administrator, a indus in eroare societatea SC 'MULTIMEC' SA Marghita, intrucat la data incheierii contractului SC 'VALDA IMPEX' SRL nu era inmatriculata la Registrul Comertului”, inducere in eroare care s-ar fi realizat prin omisiunea din denumirea societatii a cuvantului „COMP” si prin care faptuitorul Buda Dindelegan Valeriu ar fi obtinut suma de 6.966.800.000 ROL.

proc. Octavian CRISAN

Faptele retinute: inselaciunea – art. 215 alin. (1), (2), (3) si (5) CP 1969; falsul in declaratii – art. 292 CP 1969; deturnarea de fonduri – art. 302 alin. (2) CP 1969; abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor – art. 246 CP 1969.

Solutia: "In baza art. 228 alin. (4) si (6) CPP 1968 si art. 10 lit. d) CPP 1968, confirm neinceperea urmaririi penale privind pe faptuitorii: Buda Dindelegan Valeriu si Bereczki Iosif".

>>Rezolutia din 19 noiembrie 2000 intocmita de procurorul Octavian Crisan, din cadrul PCA Oradea, in dosarul nr. 56/P/2000

Extras din rezolutie:

"In sarcina faptuitorului Buda Dindelegan Valeriu nu poate fi retinuta infractiunea de inselaciune, intrucat la data de 4 noiembrie 1992 cand s-a incheiat contractul, SC 'VALDA IMPEX COMP' SRL Oradea era inregistrata la Registrul Comertului si avea personalitate juridica. Simpla omisiune a cuvantului 'COMP' din denumirea societatii nu a indus in eroare pe cealalta parte contractanta care a stiut exact cu cine incheie contractul si a cunoscut toate clauzele contractante. Prin omisiunea acestui cuvant, faptuitorul Buda Dindelegan Valeriu nu a obtinut pentru el sau pentru alta persoana vreun folos material. (...)

In sarcina faptuitorului nu poate fi retinuta infractiunea de fals in declaratii, prin faptul ca s-a depus la dosar o declaratie de creanta in care s-a majorat creante in mod nejustificat. Orice cerere formulata in scris sau verbal in fata instantei de judecata trebuie dovedita, astfel ca instanta trebuie sa o cenzureze. Nu poate fi retinuta nici infractiunea de deturnare de fonduri, intrucat societatile au fuzionat si nu s-a produs o schimbare de destinatie a unor fonduri banesti sau a unor rezerve materiale".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.