DETENTIE PE VIATA – Inalta Curte, dezlegare de drept: In cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, asistenta juridica este obligatorie pentru inculpatul persoana juridica sau numai pentru inculpatul persoana fizica

Data: 13 September 2018, 12:41 | autor: L.J. | 0 comentarii | 532 afisari

Prin Decizia 21 in dosarul 2401/1/2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Constanta - Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie in Dosarul nr. 15.074/118/2012, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept:

"Daca in interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 90 lit. c) din Codul de procedura penala, in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, asistenta juridica este obligatorie pentru inculpatul persoana juridica, in raport cu dispozitiile art. 187 din Codul penal, sau asistenta juridica este obligatorie numai pentru inculpatul persoana fizica, in raport cu dispozitiile art. 136 alin. (2) si (3) din Codul penal, ce reglementeaza pedepsele aplicabile persoanei juridice".

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele completului
Geanina Cristina Arghir - judecator la Sectia penala
Daniel Gradinaru - judecator la Sectia penala
Ioana Bogdan - judecator la Sectia penala
Ana-Maria Dascalu - judecator la Sectia penala
Leontina Serban - judecator la Sectia penala
Silvia Cerbu - judecator la Sectia penala
Mariana Ghena - judecator la Sectia penala
Anca-Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.