DESPAGUBIRI PENTRU INTARZIEREA ZBORULUI - “Parata a recunoscut culpa sa”

Data: 14 august 2019, 12:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 750 afisari

Prin Hotararea 164/2019, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis in parte cererea reclamantului.

Prin cererea inregistrata sub nr. …/299/2018 la data de 29.08.2018, reclamantul B.I. a chemat in judecata pe parata B S.A., pe calea procedurii cererii de valoare redusa, solicitand obligarea acesteia la plata sumei de 1160,40 lei reprezentand debit restant si la plata cheltuielilor de judecata - taxa judiciara de timbru in cuantumul stabilit de instanta.

In motivarea cererii, reclamantul a aratat ca a avut calitatea de pasager al cursei aeriene nr. 0B 3102 din data de …, operata de parata in calitate de operator de transport aerian, iar zborul era programat de pe aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca la ora 20.00 si sa aterizeze la Otopeni. Zborul a ajuns la Otopeni cu o intarziere de 5 ore.

In drept, cererea a fost intemeiata pe dispozitiile art.3,5,6,7 din Regulamentul nr.261/2004, art.267 TFUE, art.29 din OUH nr.80/2013, art.2 din OG nr.21/1992, art.1350 Cod civil.
In sustinerea cererii au fost depuse, in copie, inscrisuri.

Parata a formulat intampinare-fila 34, aratand ca in ceea ce priveste compensatiile va efectua plata acestora in valoare de 250 euro per reclamant, imediat ce acestia vor pune la dispozitie datele bancare. Solicita respingerea cererii de acordare a cheltuielilor de judecata.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite in parte cererea privind pe reclamantul B.I., cu domiciliul ales in sector 1, Bucuresti, … si pe parata B S.A., cu sediul in Bucuresti, … .
Obliga parata la plata sumei de 1160,40 lei, actualizata la data platii, reprezentand despagubire.
Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecata ca neintemeiata.
Cu apel in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria Sectorului 1”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.