DESPAGUBIRI IN URMA UNEI CONSULTATII MEDICALE - “Unitatile sanitare private raspund pentru prejudiciile produse de personalul medical, in solidar cu acesta"

Data: 18 October 2019, 10:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 456 afisari

Prin Hotararea 1301/2019, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis cererea formulata de reclamanta.

Reclamanta AC in contradictoriu cu parata a solicitat instantei ca prin hotararea pe care o va pronunta sa dispuna obligarea paratei la plata sumei de 400 de lei cu titlu de debit, precum si acordarea cheltuielilor de judecata.
In motivare, reclamanta a sustinut ca, in data de 25.05.2017, s-a prezentat impreuna cu fiica sa la un consult medical in specialitatea oftalmologie, unde s-a constatat ca fiica sa are nevoie de ochelari pentru dioptriile 1,75 ochi drept si 1,25 ochi stang.
In continuare, a aratat ca a achizitionat ochelari in conformitate cu diagnosticul stabilit, insa copilul acuza dureri de cap si ameteli in urma purtarii lor, motiv pentru care a consultat un alt medic, fiind stabilite dioptriile corecte.
Reclamanta a mentionat ca a incercat solutionarea amiabila a litigiului, insa parata nu a dat curs acestei solicitari.
A motivat ca prejudiciul este compus din 240 d elei contravaloare ochelari cu dioptrii gresite si 160 de lei consultatie achitata la clinica.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite cererea formulata de reclamanta AA prin reprezentant legal AC, in contradictoriu cu parata.
Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 400 de lei cu titlu de despagubire.
Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 50 de lei cu titlu de cheltuieli de judecata constand in taxa judiciara de timbru
Respinge solicitarea paratei de acordare a cheltuielilor de judecata ca neintemeiata. Executorie de drept. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.