DESFIINTAREA LUCRARILOR REALIZATE ILEGAL - “Si pentru schimbarea culorilor cladirii este necesara autorizatia de construire”

Data: 22 octombrie 2019, 12:44 | autor: L.J. | 1 comentarii | 521 afisari

Prin Hotararea 476/2019, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis cererea de chemare in judecata formulata de Politia Locala.

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul acestei instante la data de 11.06.2018, reclamanta Politia Locala Sector 1 a solicitat in contradictoriu cu paratul A ca prin hotararea ce se va pronunta de instanta de judecata sa se dispuna obligarea paratului la desfiintarea lucrarilor realizate nelegal, in subsidiar in cazul in care paratul nu isi indeplineste obligatiile pana la termenul stabilit de instanta sa fie imputernicita reclamanta la incadrarea lucrarilor in prevederile autorizatiei.

In motivarea cererii de chemare in judecata reclamanta a aratat in esenta faptul ca la data de 25.08.2017 paratul a fost sanctionat contraventional prin procesul-verbal seria A nr ... pentru ca a executat lucrari de vopsitorii exterioare ale fatadelor imobilului S+P+2E in culoarea galben, schimband culoarea prevazuta in Autorizatia de construire nr. ... din 29.056.2015, respectiv gri inchis la adresa din strada ..., sector 1.

A aratat ca lucrarile au fost executate fara autorizatie, fapte pentru care a fost amendat cu 1.000 lei si ca masura complementara intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire, in caz contrar aducerea imobilului la culoarea prevazuta in Autorizatia de construire, avand termen de intrare in legalitate pana la 31.01.2018.
A aratat reclamanta ca procesul-verbal nu a fost contestat de parat.

Paratul a formulat intampinare, prin care a solicitat respingerea cererii ca neintemeiata, motivat de faptul ca nu este mentionata in cuprinsul autorizatiei de construire nr. ... din 29.056.2015 culoarea gri inchis in care urmeaza sa fie executata fatada constructiei, culorile au fost mentionate in planul Fatada nord in faza de proiect DTAC, care este anexa la autorizatie. A aratat ca aceste lucrari sunt permise de art. 11 alin 1 lit e din Legea nr. 50/1991, ca fatada constructiei a fost realizata in culoarea galbena de la inceput, astfel ca nu se poate retine ca dupa data la care s-a incheiat procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor alte lucrari au fost realizate in afara autorizatiei.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta POLITIA LOCALA SECTOR 1, in contradictoriu cu parata A.

Obliga paratul sa desfiinteze lucrarile constatate prin procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria A nr. .../25.08.2017 in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii, in sensul de a executa lucrari de vopsitorie exterioara a fatadei constructiei in culoarea gri inchis si gri deschis.

Autorizeaza reclamanta la a aduce la indeplinire masurile dispuse de instanta dupa implinirea termenului limita de executare acordat paratului, pe cheltuiala paratului.
Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”.


Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# florin date 22 octombrie 2019 20:51 0

Va recomand sa lecturati decizia Tribunalului Bucuresti, in apel, in dosarul 15682/301/2017. Speta asemanatoare, doar Politia locala sector 3 in loc de sector 1. Acum, cine e dobitocul.....ramane la aprecierea voastra....

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.