DESCHIDEREA FORTATA A CASETEI DE VALORI - “Reclamanta a procedat la comunicarea notificarii”

Data: 19 June 2019, 11:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 279 afisari

Prin Hotararea 119/2019, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis, in parte, cererea formulata de reclamanta.

Reclamanta A. S.A. a solicitat, in contradictoriu cu paratul B, ca prin hotararea ce se va pronunta pe calea ordonantei presedintiale sa se dispuna deschiderea fortata a casetei de valori aferente contului..., inchiriate in data de 17.09.2007 paratului, precum si obligarea acestuia la plata cheltuielilor ocazionate de deschiderea fortata a casetei, cu cheltuieli de judecata.
In motivarea cererii, reclamanta a aratat ca, intre parti, la data de 17.09.2007, a fost incheiat contractul avand ca obiect punerea la dispozitie a unei casete de valori in vederea depozitarii de obiecte si bijuterii din metale pretioase si semipretioase, documente de valoare, precum si orice alt obiect ce se poate depozita in conditiile existente si care nu prejudiciaza banca, pentru o perioada de sase luni.
Reclamanta a mentionat ca, prin notificarea nr. 413/29.08.2018, comunicata prin scrisoare recomandata, paratului i-a fost adus la cunostinta ca valabilitatea contractului a incetat, respectiv ca are obligatia de a proceda la eliberarea casetei si predarea legitimatiei de acces si a cheilor casatei, in caz contrar, existand posibilitatea deschiderii fortate si suportarea tuturor costurilor aferente acestei operatiuni. Astfel, desi au trecut 3 luni de la data notificarii, paratul nu s-a prezentat la banca pentru prelungirea contractului si achitarea sumelor datorate.
Raportat la situatia de fapt si cadrul legal incident, reclamanta a considerat ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 997 C.pr.civ., respectiv aparenta dreptului (contractul incheiat intre parti), caracterul provizoriu al masurii dispuse si existenta unor cazuri grabnice (imposibilitatea reclamantei de a utiliza caseta inchiriata, fiind produse prejudicii).
In plus, deschiderea fortata a casetelor de valori presupune costuri importante, datorate atat societatii care va efectua deschiderea fortata a casetelor de valori, cat si notarului public, pentru asigurarea respectarii cerintelor impuse de art. 2198 alin. 2 C.pr.civ., motiv pentru care se impune obligarea titularului contractului de depozit/inchiriere casete de valori si la plata cheltuielilor aferente, ocazionate de deschiderea fortata a casetelor inchiriate.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite in parte cererea formulata de reclamanta C S.A., cu sediul in …, in contradictoriu cu paratul B, cu domiciliul in ….
Autorizeaza reclamanta sa deschida caseta de valori aferenta contractului de depozit pentru depunerea de valori in tezaurul de casete de siguranta.
Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata.
Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare, cerere care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”.


Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.