DENUNTARE CALOMNIOASA, ARESTARE NELEGALA SI CERCETARE ABUZIVA. NEINCEPEREA URMARIRII PENALE – Ordonanta din 10.10.2013 intocmita de procurorul PICCJ Maria Militaru in dosarul nr. 256/P/2012, ca urmare a conexarii plangerilor formulate impotriva procurorilor Ciprian Man, din cadrul DNA-ST Oradea, si Viorel Gavra, prim-procuror al PT Bihor. Disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul infractiunii de instigare la marturie mincinoasa

Data: 08 September 2015, 17:21 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2062 afisari

Prin ordonanta din 10 octombrie 2013, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus neinceperea urmaririi penale fata de procurorul Ciprian Man, din cadrul DNA-ST Oradea, fata de prim-procurorul Viorel Gavra, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, si fata de alte 7 persoane, printre care ofiteri de politie judiciara si lucratori de politie, si disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari fata de prim-procurorul Viorel Gavra sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la marturie mincinoasa.


proc. Maria MILITARU

Faptele cercetate: abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor – art. 246 CP 1969; arestarea nelegala si cercetarea abuziva – art. 266 CP 1969; denuntarea calomnioasa – art. 259 CP 1969; tainuirea – art. 221 CP 1969; instigarea la marturie mincinoasa – art. 25 rap. la art. 260 CP 1969.

>>Ordonanta din 10 octombrie 2013 intocmita de procurorul Maria Militaru, de la PICCJ-Sectia de urmarire penala si criminalistica, in dosarul nr. 256/P/2012

Solutiile dispuse:

1. Neinceperea urmaririi penale fata de MAN CIPRIAN, SURDUCAN TRAIAN si MARC VASILE, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor (...) intrucat fapta nu exista.

2. Neinceperea urmaririi penale fata de MAN CIPRIAN, sub aspectul savarsirii infractiunii de arestare nelegala si cercetare abuziva (...) intrucat fapta nu exista.

3. Neinceperea urmaririi penale fata de MAN CIPRIAN, SURDUCAN TRAIAN si MARC VASILE, sub aspectul savarsirii infractiunii de denuntare calomnioasa (...) intrucat fapta nu exista.

4. Neinceperea urmaririi penale fata de lucratorii de politie PINTEA PAUL, JURCA DAFINA, VOIT DOREL si IRIMIE COSMIN, sub aspectul savarsirii infractiunii de arestare nelegala si cercetare abuziva (...) intrucat fapta nu exista.

5. Neinceperea urmaririi penale fata de GAVRA VIOREL si GAL MARIANA, sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire (...) intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii.

6. Disjungerea cauzei in vederea efectuarii de cercetari fata de numitul GAVRA VIOREL sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la marturie mincinoasa (...) si declinarea dosarului nou format in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.