DELEGAREA TEMPORARA A AUTORITATII PARINTESTI - “Instituie in sarcina bunicii paterne obligativitatea de a urma un program de consiliere”

Data: 13 November 2019, 10:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 556 afisari

Prin Hotararea 436/2019, Judecatoria Sinaia a dispus delegarea temporara  a autoritatii parintesti pe durata lipsei tatalui.

Prin cererea inregistrata la data de  20.03.2019 pe rolul Judecatoriei Sinaia, petentul a solicitat ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna  delegarea temporara  pe o perioada de un an a autoritatii parintesti a minorului in favoarea bunicii paterne, cu acelasi domiciliu ca si al sau si al copilului.

In motivare, reclamantul a aratat ca este tatal minorului, iar in baza sentintei civile nr... s-a dispus : desfacerea casatoriei incheiate intre reclamant si mama minorului.

Intrucat urmeaza sa plece in strainatate, respectiv in Anglia cu contract de munca pe durata nedeterminata, tocmai pentru a asigura un trai mai bun minorului, este necesara delegarea temporara a autoritatii parintesti bunicii paterne, care inca de la nasterea copilului l-a ajutat in cresterea si educarea lui, copilul fiind foarte atasat de ea.

S-a  mai aratat ca locuinta in care locuieste este proprietatea ei personala, potrivit inscrisurilor anexate, este angajata, fiind pictor iconar si prezinta toate garantiile materiale si morale pentru admiterea unei asemenea cereri si in spiritul disp. art.105 din Legea nr.272/2004.Minuta Judecatoriei Sinaia:

“Dispune delegarea temporara a autoritatii parintesti pe durata lipsei tatalui, cu privire la minor, dar nu mai mult de un an, in favoarea bunicii paterne, care va avea urm. drepturi si obligatii: de crestere si intretinere a minorului, de a se ingriji de sanatatea si dezvoltarea fizica, psihica si intelectuala a acestuia, de educatia, invatatura si pregatirea scolara a minorului, de supraveghere a minorului si administrarea  bunurilor, de a-l reprezenta in actele juridice civile sau de a-i incuviinta astfel de acte,  de a-l insoti si reprezenta in fata unitatilor scolare sau spitalicesti, de a-l inscrie la scoala, de a cere inapoierea minorului de la orice persoana care il tine fara drept, de a primi alocatia si pensia de intretinere stabilita in favoarea acestuia si de a-l insoti pe minor in deplasarile din afara tarii.

Va institui in sarcina bunicii paterne obligativitatea de a urma  un program de consiliere, pe o perioada de 6 luni, pentru a preveni situatii de conflict, neadaptare sau neglijenta in relatia cu minorul”. 


Extras din hotararea Judecatoriei Sinaia:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.