DECLINARE DE COMPETENTA - “Jurisdictia civila de drept comun”

Data: 05 July 2019, 10:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 398 afisari

Prin Decizia 184/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit competenta de solutionare a cauzei in favoarea Curtii de Apel Iasi, sectia civila.

Prin Decizia nr. 5 din 25 iunie 2018, Curtea de Apel Iasi, sectia contencios administrativ si fiscal, a admis exceptia necompetentei functionale. A declinat competenta de solutionare a apelurilor declarate de A. SRL (fosta B. SRL) prin administrator special C. si prin administrator judiciar Cabinet Individual de Insolventa D., de SC E. SRL si de SC F. SRL, G. si H. impotriva Sentintei nr. 563 din 30 martie 2018 a Tribunalului Iasi in favoarea sectiei civile a Curtii de Apel Iasi.

S-a retinut, in esenta, ca in cauza s-a statuat cu putere de lucru judecat, prin Decizia nr. 676 din 8 iunie 2017, definitiva, ca litigiul este de natura civila si nu de contencios administrativ/achizitii publice.

Curtea de Apel Iasi, sectia civila, prin incheierea din 31 octombrie 2018, a admis exceptia de necompetenta functionala si, in consecinta, a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea sectiei contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Iasi. A constatat ivit conflictul negativ de competenta. A suspendat din oficiu judecarea cauzei. A dispus inaintarea dosarului inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea solutionarii conflictului.

S-a retinut, in esenta, ca desi este de necontestat ca natura civila a litigiului dedus judecatii a fost stabilita in primul ciclu procesual prin Decizia de casare nr. 676/2017, efectul obligatoriu al deciziei trebuie aplicat si dezlegarii unei alte probleme de drept si anume cel al competentei materiale functionale a instantei de contencios administrativ, care nu mai poate fi repusa in discutie in faza rejudecarii, dupa casare cu trimitere.

Minuta ICCJ:

“Stabileste competenta de solutionare a cauzei in favoarea Curtii de Apel Iasi, sectia civila.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.