Deciziile pronuntate de CCR de la infiintare pana la 31 iulie 2018 (Documente)

Data: 07 august 2018, 17:54 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2156 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei a dat publicitatii situatia statistica a actelor pronuntate in exercitarea atributiilor, potrivit art.146 din Constitutie, de la infiintare pana la 31 iulie 2018 (clasificare pe tipuri de solutii). De asemenea, intr-un capitol distinct, CCR prezinta pe larg dosarele solutionate si deciziile pronuntate in 2017.


Astfel, in anul 2017, in cadrul atributiilor constitutionale prevazute de art.146 din Legea fundamentala, Curtea Constitutionala a inregistrat pe rolul sau un numar total de 3000 sesizari (2208 sesizari au fost inregistrate in anul 2016 si solutionate in 2017).

Sesizarile au vizat controlul de constitutionalitate al legilor efectuat inaintea promulgarii (24 dosare), constitutionalitatea regulamentelor Parlamentului (4 dosare), exceptii de neconstitutionalitate (2958 dosare), conflicte juridice de natura constitutionala intre autoritatile publice (6 dosare), controlul de constitutionalitate al hotararilor Parlamentului (8 dosare).

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.