Decizii CCR pe Legea 304/2004, Codul de procedura civila si Legea privind executarea pedepselor

Data: 04 July 2018, 17:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 906 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei, condusa de Valer Dorneanu (foto), a anuntat deciziile adoptate in sedinta de miercuri, 4 iulie 2018, cand au fost discutate mai multe obiectii de neconstitutionalitate.


Astfel, CCR a respins ca inadmisibila o noua obiectie de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara, obiectie formulata de un numar de 97 de deputati, apartinand grupurilor parlamentare al Uniunii Salvati Romania si al Partidului National Liberal, precum si deputati neafiliati.

In schimb, Curtea a admis obiectia de neconstitutionalitate referitoare la anumite dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal sunt neconstitutionale.

De asemenea, a fost admisa de catre CCR si o obiectie de neconstitutionalitate din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative sunt neconstitutionale.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.