Decizie pentru atenuarea situatiei economice a avocatilor

Data: 01 April 2020, 11:00 | autor: L.J. | 0 comentarii | 789 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de Traian Briciu (foto) a adoptat o decizie pentru atenuarea situatiei economice a avocatilor  ca urmare a instituirii starii de urgenta.Iata comunicatul UNBR:

"In baza dispozitiilor art. 65 a) si c), din Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Tinand cont de Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 212 din 16 martie 2020, In considerarea faptului ca suntem in prezenta un context exceptional care nu putea fi previzionat, care vizeaza interesul public general si care constituie o situatie extraordinara, ce impune masuri exceptionale, 

Analizand propunerile Comisiei Permanente a UNBR inaintate prin Decizia nr. 86/19 martie 2020, privind adoptarea unor masuri care sa atenueze situatia economica a avocatilor din Romania, dar care sa fie sustenabile, fara afectarea serviciilor organelor profesiei si a dreptului avocatilor la asigurarile sociale, Luand act de faptul ca propunerile Comisiei Permanente au avut la baza concluziile Comisiei de lucru privind evaluarea impactului starii de urgenta asupra colegilor avocati, care a preluat propunerile inaintate de avocati, barouri si Casa de Asigurari a Avocatilor (CAA) Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (in continuare UNBR) intrunit in sedinta on line din 25-27.03.2020, cu majoritate de voturi, a adoptat urmatoarea
 
 
HOTARARE:
 
 
Art. 1. – Pentru atenuarea situatiei economice a avocatilor din Romania ca urmare a instituirii starii de urgenta, se aproba masurile propuse prin Decizia Comisiei Permanente a UNBR nr. 86/19 martie 2020, astfel:

1. Pentru toate taxele si contributiile datorate de avocati pentru formarea bugetului baroului si a fondurilor Casei de Asigurari a Avocatilor (CAA) si ale filialelor, care sunt scadente incepand cu data de 16.03.2020, majorarile de intarziere se stabilesc la 0%.

2. Se suspenda calcularea majorarilor de intarziere pentru datoriile contributive ale avocatilor, acumulate anterior datei de 16.03.2020*. 

3. Procedurile privind controlul avocatilor cu privire la plata taxelor si contributiilor prevazute la pct.1 si 2 se suspenda. Nu se incep proceduri noi.
 
* Sub aspectul implementarii tehnice in programul informatic, majorarile de intarziere se stabilesc la 0% incepand cu data de 25 martie 2020

 
4. Procedurile privind suspendarea calitatii de avocat in temeiul art.27 alit.c) din Legea nr.51/1995 se suspenda. Nu vor incepe proceduri noi.

5. Pentru toate contributiile pe care filialele C.A.A. le datoreaza potrivit art.13-15 din Legea nr.72/2016, care sunt scadente, incepand cu 16.03.2020, majorarile de intarziere se stabilesc la 0%. 

6. Se suspenda calcularea majorarilor de intarziere pentru datoriile filialelor fata de C.A.A., acumulate anterior datei de 16.03.2020. Calculul acestora se va relua de la data mentionata in hotararea care se va adopta de Consiliul U.N.B.R.

7. Stabilirea unei proceduri unice (simple) privind obtinerea indemnizatiei pentru pierderea temporara a capacitatii de munca. 

(2) Perioada pentru care se aplica masurile prevazute la alin.(1) pct.1-6 este de 3 luni incepand cu data de 16.03.2020.  

(3) Masurile prevazute la alin. (1) pct.1 si 2 se iau, pe baza cererii avocatului care va indica pe propria raspundere si cuantumul veniturilor profesionale. 

(4) Dupa incetarea masurilor economice cu caracter exceptional prevazute la alin. (1) pct.1-6, regularizarea platilor se va realiza in mod esalonat. 

(5) Perioada si modalitatea de regularizare prevazuta la alin.(4), respectiv formatul cererii mentionate la alin. (3) sunt prevazute in anexele nr. 1 si 2 la prezenta hotarare.

Art. 2. – (1) Prezenta Hotarare se publica pe pagina de web a U.N.B.R. (www.unbr.ro) si va fi comunicata membrilor Consiliului UNBR, barourilor si CAA.

 (2) CAA va publica prezenta hotarare pe propria pagina web si o va comunica catre filialele sale. (3) Barourile vor publica prezenta hotarare pe propria pagina web si vor asigura comunicarea catre avocati".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.