DECIZIE IN PROCESUL DINTRE PREFECTUL SI PRIMARUL CAPITALEI - “Decizia recurata nu este susceptibila de recurs”

Data: 31 octombrie 2019, 12:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 409 afisari

Prin Decizia 315/2019, Inalta Curte de Casatie a respins, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentii-parati.

Prin cererea de chemare in judecata inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal, la data de 30 ianuarie 2017, sub nr. x/2017, reclamantul Prefectul Municipiului Bucuresti a solicitat, in contradictoriu cu paratii Primarul General al Municipiului Bucuresti, A., B., S.C. C. S.A. si D., anularea Dispozitiei nr. 19336 din 22 martie 2016 privind acordarea masurilor compensatorii sub forma de puncte pentru imobilul notificat, emisa de Primarul General al Municipiului Bucuresti in baza Legii nr. 10/2001.

Prin incheierea din 3 aprilie 2017, pronuntata in Dosarul nr. x/2017, Tribunalul Bucuresti, sectia a II-a de contencios administrativ si fiscal, a admis exceptia necompetentei functionale si a dispus inaintarea dosarului, spre competenta solutionare, unei sectii civile a aceleiasi instante.
Urmare declinarii, cauza a fost inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a III-a civila, la 26 aprilie 2017, sub nr. x/2017**.

Prin Sentinta civila nr. 1475 din 13 octombrie 2017, Tribunalul Bucuresti, sectia a III-a civila, a admis exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, invocata de paratii A. si B., si a respins actiunea, ca prescrisa, reclamantul fiind obligat la plata sumei de 2.500 RON, cheltuieli de judecata catre acesti parati.

Impotriva sentintei mai sus mentionate au formulat apel reclamantul Prefectul Municipiului Bucuresti, la 2 noiembrie 2017, si paratul D., la 21 noiembrie 2017. Apelurile au fost inregistrate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, la 27 noiembrie 2017, sub acelasi numar de dosar.

Prin Decizia nr. 290 A din 22 martie 2018, Curtea de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie, a admis apelurile declarate de reclamantul Prefectul Municipiului Bucuresti si de paratul D. impotriva Sentintei civile nr. 1475 din 13 octombrie 2017, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, sectia a III-a civila. A anulat sentinta apelata si a trimis cauza, spre rejudecare, Tribunalului Bucuresti.

Impotriva acestei decizii au exercitat calea de atac a recursului paratii A. si B. la 10 mai 2018.

Minuta Inaltei Curti:

"Respinge, ca inadmisibil, recursul declarat de recurentii-parati A. si B. impotriva Deciziei nr. 290 A din 22 martie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie. Fara cale de atac".


Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.