Decizie in cazul actiunii disciplinare impotriva procurorilor DNA Marius Iacob si Simona Ricu (Minuta)

Data: 11 September 2018, 15:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 556 afisari

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a respins ca neintemeiata marti, 11 septembrie 2018, actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare impotriva lui Marius Constantin Iacob (procurorul-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie) si a lui Carmen Simona Ricu (procuror-sef serviciu in acelasi parchet).


Este vorba despre abaterile disciplinare de care IJ l-a acuzat pe Marius Iacob (foto) in legatura cu desemnarea Simonei Ricu pentru a reprezenta DNA la judecarea cauzei vizand suspendarea executarii unui ordin ce o privea pe procuroarea ex-DNA Mihaiela Moraru Iorga (care in prezent activeaza la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau).

Concret: Iacob era acuzat de incalcarea articolului 99, literele g) si m) din Legea nr. 303/2004, in timp ce Inspectia Judiciara a trimis-o pe Ricu in judecata disciplinara pentru presupusa incalcare a literelor b), g) si m) din acelasi articol.

Acestea prevad:

Constituie abateri disciplinare: (...)

b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii; (...)

g) nerespectarea de catre procuror a dispozitiilor procurorului ierarhic superior, date in scris si in conformitate cu legea; (...)

m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Hotararea nu este definitiva, putand fi atacate cu recurs la ICCJ.

Minuta CSM:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.