DECIZIA nr. 683/2016 – Neconstitutionalitatea dispozitiilor Legii privind unele masuri referitoare la platile beneficiarilor Sit Natura 2000: „Legiuitorului ii este interzis sa intervina intr-un astfel de domeniu care intra in sfera de incidenta a dreptului european, chiar si sub forma acordarii unor ajutoare suplimentare sau scutirea de la plata unor ajutoare deja acordate”.

Data: 14 December 2016, 17:21 | autor: A.P. | 0 comentarii | 721 afisari

In ziua de 23 noiembrie 2016, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit. a) teza intai din Constitutia Romaniei, al art. 11 alin. (1) lit. a) si al art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri referitoare la platile beneficiarilor Sit Natura 2000, obiectie formulata de Guvernul Romaniei.


In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile Legii privind unele masuri referitoare la platile beneficiarilor Sit Natura 2000 sunt neconstitutionale.

>>Decizia nr. 683 din 23 noiembrie 2016 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri referitoare la platile beneficiarilor Sit Natura 2000 (publicata in Monitorul Oficial nr. 56 din 19 ianuarie 2017)

Legea privind unele masuri referitoare la platile beneficiarilor Sit Natura 2000:

Art. 1 – Sumele reprezentand primele beneficiarilor Sit Natura 2000 acordate pentru pierderile de productie urmare a aplicarii obligatiilor de acva-mediu pe care acestia trebuie sa le restituie ca urmare a titlurilor de creanta emise de Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013, inclusiv penalitatile de intarziere nu se mai recupereaza.

Art. 2 – Titlurile de creanta/ notificarile de punere in intarziere, emise de Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 prevazute la art. 1 sunt anulate prin efectul prezentei legi.

Art. 3 – Sumele necesare aplicarii prezentei legi, in cuantum de 19.560.747,07 lei, se suporta de la bugetul de stat”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.