ccf

DECIZIA nr. 681/2016 – Neconstitutionalitatea Art. unic din Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr. 62/2011: „Legiuitorul nu poate consacra o interdictie cu caracter absolut de concediere a liderilor sindicali pentru motive care sunt stabilite distinct de cele ce tin de indeplinirea mandatului pe care acestia l-au primit de la salariatii din unitate si, de asemenea, nu poate extinde aceasta protectie dincolo de perioada de indeplinire a mandatului”

Data: 13 December 2016, 16:56 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1877 afisari

In ziua de 23 noiembrie 2016, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit. a) teza intai din Constitutia Romaniei, al art. 11 alin. (1) lit. a) si al art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona obiectia de neconstitutionalitate „cu privire la initiativa legislativa pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr. 62/2011 (PLX 35/2016)”, formulata de Guvernul Romaniei.


In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile Articolului unic pct. 1 din Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr. 62/2011 sunt neconstitutionale.

>>Decizia nr. 681 din 23 noiembrie 2016 asupra sesizarii de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile Art. unic pct. 1 din Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social (publicata in Monitorul Oficial nr. 1000 din 13 decembrie 2016)

Articolul unic pct. 1 din Legea pentru modificarea si completarea Legii dialogului social nr. 62/2011:

Articol unic - Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 625 din 31 august 2012, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

'1. La articolul 10, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1/1), cu urmatorul cuprins:

(1/1) Este interzisa, sub sanctiunea nulitatii absolute a deciziei de concediere, concedierea persoanelor alese in organele de concediere pe toata durata mandatului, precum si pe o perioada de 2 ani de la incetarea acestuia, pentru motive care nu tin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesionala sau pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariatii din unitate'.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.