DECIZIA nr. 24/2016 – CCR a constatat neconstitutionalitatea solutiei legislative cuprinse in art. 250 alin. (6) CPP care nu permite si contestarea luarii masurii asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata: „Excluderea de la controlul judecatoresc imediat a incheierii prin care judecatorul de camera preliminara sau instanta dispune cu privire la masuri asiguratorii determina o incalcare a accesului liber la justitie”

Data: 16 February 2016, 12:00 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2172 afisari

In ziua de 20 ianuarie 2016, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit. d) din Constitutia Romaniei si al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 250 alin. (6) din Codul de procedura penala, exceptie ridicata direct de Avocatul Poporului.


In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata direct de Avocatul Poporului si a constatat ca solutia legislativa cuprinsa in art. 250 alin. (6) din Codul de procedura penala care nu permite si contestarea luarii masurii asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata este neconstitutionala.

>>Decizia nr. 24 din 20 ianuarie 2016 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 250 alin. (6) Cpp (publicata in Monitorul Oficial nr. 276 din 12 aprilie 2016)

Art. 250 alin. (6) Cpp - Contestarea masurilor asiguratorii:

(6) Impotriva modului de aducere la indeplinire a masurii asiguratorii luate de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata, procurorul, suspectul ori inculpatul sau orice alta persoana interesata poate face contestatie la acest judecator ori la aceasta instanta, in termen de 3 zile de la data punerii in executare a masurii”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.