Decizia ICCJ PRIVIND PAROHIA POIANA TAPULUI - „ Motivele de recurs nu sunt intrunite”

Data: 29 August 2019, 11:56 | autor: L.J. | 0 comentarii | 346 afisari

Prin Decizia 690/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de Parohia Poiana Tapului.

Prin cererea inregistrata la data de 21.08.2015, pe rolul Tribunalului Prahova, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, reclamanta Parohia Poiana Tapului a solicitat, in contradictoriu cu parata Comisia Speciala de retrocedare a unor bunuri care au apartinut cultelor religioase din Romania, anularea Deciziei nr. 3324/2015 si obligarea paratei la restituirea terenului cu destinatia de cimitir, in suprafata de 2.000 mp, situat in Busteni, judetul Prahova.

Prin Sentinta nr. 2442 din 7 decembrie 2015, Tribunalul Prahova a admis exceptia necompetentei materiale si a declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea Curtii de Apel Ploiesti, sectia de contencios administrativ si fiscal.

Prin Sentinta civila nr. 189 din 15 septembrie 2016, Curtea de Apel Ploiesti a respins actiunea, ca neintemeiata.
Impotriva acestei sentinte, in conditiile art. 483 C. proc. civ., reclamanta Parohia Poiana Tapului a formulat recurs, intemeiat pe art. 488 alin. (1) pct. 3 si 8 C. proc. civ., solicitand admiterea recursului, admiterea exceptiei necompetentei materiale de solutionare a cauzei si trimitere cauzei spre competenta solutionare Tribunalului Prahova, sectia civila, sau, in cazul in care se va aprecia Curtea de Apel Ploiesti competenta material, casarea hotararii recurate si, pe fond, admiterea actiunii, astfel cum a fost formulata.

Minuta ICCJ:

„Respinge recursul formulat de Parohia Poiana Tapului impotriva Sentintei nr. 189 din 15 septembrie 2016 a Curtii de Apel Ploiesti, sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.