DECIZIA ICCJ PRIVIND IMBIBATIA ALCOOLICA A UNUI SOFER - “Administrarea probelor nu poate fi cenzurata de instanta suprema”

Data: 15 noiembrie 2019, 10:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 678 afisari

Lumea Juridica prezinta Decizia 17/2019 prin care s-a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Ploiesti - Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie in Dosarul nr. 9.338/315/2018, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

  "Daca in cazul infractiunii prevazute de art. 336 alin. (1) din Codul penal este obligatoriu, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 732/2014, sa se stabileasca imbibatia alcoolica de la momentul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere?.

  In cazul unui raspuns afirmativ la intrebarea precedenta, daca in fata primei instante s-a urmat procedura simplificata, poate fi administrata direct in apel expertiza avand ca obiectiv calculul retroactiv al alcoolemiei."


Judecatori:

Daniel Gradinaru - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele completului
Oana Burnel - judecator la Sectia penala
Andrei Claudiu Rus - judecator la Sectia penala
Ioana Alina Ilie - judecator la Sectia penala
Ionut Mihai Matei - judecator la Sectia penala
Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala
Leontina Serban - judecator la Sectia penala
Francisca Maria Vasile - judecator la Sectia penala
Rodica Cosma - judecator la Sectia penala


Minuta Inaltei Curti:

“Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Curtea de Apel Ploiesti - Sectia penala si pentru cauze cu minori si de familie in Dosarul nr. 9.338/315/2018, prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept:

  'Daca in cazul infractiunii prevazute de art. 336 alin. (1) din Codul penal este obligatoriu, avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 732/2014, sa se stabileasca imbibatia alcoolica de la momentul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

  In cazul unui raspuns afirmativ la intrebarea precedenta, daca in fata primei instante s-a urmat procedura simplificata, poate fi administrata direct in apel expertiza avand ca obiectiv calculul retroactiv al alcoolemiei'.

  Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit dispozitiilor art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala".Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.