Decizia ICCJ privind caile de atac

Data: 19 mai 2020, 15:25 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2059 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie civila, a solutionat in sedinta din 18 mai 2020 o sesizare in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile.Sesizarea a vizat caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica.

Iata decizia 40  in dosarul 696/1/2020:

"Admite sesizarile conexate formulate de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VI-a civila in dosarul nr. 3856/3/2019, Curtea de Apel Galati - Sectia a II-a civila in dosarul nr. 11400/231/2018* si Curtea de Apel Constanta - Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal in dosarul nr. 4825/118/2018*, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile.

In interpretarea si aplicarea art. 55 alin. (3) raportat la art. 53 alin. (1/1) din Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (in forma in vigoare anterior modificarii prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizitiilor publice), stabileste ca:

Hotararea pronuntata in prima instanta in procesele si cererile care decurg din executarea contractelor administrative se ataca cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare la instanta ierarhic superioara - sectia/completul specializat in litigii cu profesionisti, conform procedurii prevazute de Legea nr. 101/2016.
Respinge, ca inadmisibila, sesizarea cu privire la normele de drept substantial aplicabile.


Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.