DECIZIA ICCJ nr. 6/2016 - Recurs in interesul legii privind stabilirea intinderii efectelor Deciziei CCR nr. 732/16.12.2014. Inadmisibilitate: „Jurisprudenta neunitara existand la nivelul unei singure curti de apel, rezolvarea divergentelor de opinii in sensul unificarii practicii judiciare se poate face prin discutarea problemei de drept in cadrul adunarii generale, nefiind necesara punerea in miscare a mecanismului reprezentat de promovarea recursului in interesul legii”

Data: 04 July 2016, 13:26 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1271 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii in materie penala a luat in examinare recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii Militare de Apel privind „stabilirea intinderii efectelor Deciziei nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale a Romaniei, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, cu referire la infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prevazuta de art. 336 alin. (1) din Codul penal”.


pres. Ionut Mihai MATEI

Dispozitivul deciziei:

Respinge, ca inadmisibil, recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii Militare de Apel privind 'stabilirea intinderii efectelor Deciziei nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale a Romaniei, dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, cu referire la infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prevazuta de art. 336 alin. (1) Cod penal'.

Obligatorie, conform dispozitiilor art. 474 alin. (4) din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica de la 16 mai 2016”.

>>Decizia nr. 6/2016 din 16 mai 2016 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 9/2016 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 492 din 30 iunie 2016)

Cititi si:

>>Decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 336 alin. (1) si (3) din Codul penal

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.