DECIZIA ICCJ nr. 24/2015 - Litigiile in care sunt implicate ANPC/ alte organe ale administratiei publice si bancile comerciale/ profesionistii, atunci cand instanta este sesizata de ANPC/ alte organe ale administratiei publice, se solutioneaza de sectiile civile/ completele specializate in materie civila (litigii cu profesionisti) din cadrul tribunalului (interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 12 alin. (1) din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive...)

Data: 21 January 2016, 12:33 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1263 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti cu privire la stabilirea instantei competente functional/ specializarii sectiei sau a completului competent(e) sa solutioneze litigiile in care sunt implicate Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor si bancile comerciale/ profesionistii, atunci cand instanta de judecata este sesizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in temeiul prevederilor art. 12 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, republicata, cu completarile ulterioare (denumita in continuare Legea nr. 193/2000).


pres. Iulia Cristina TARCEA

Dispozitivul deciziei:

"Admite recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 12 alin. (1) din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, litigiile in care sunt implicate Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor/ alte organe ale administratiei publice si bancile comerciale/ profesionistii, atunci cand instanta de judecata este sesizata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor/ alte organe ale administratiei publice, se solutioneaza de sectiile civile/ completele specializate in materie civila (litigii cu profesionisti) din cadrul tribunalului.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 noiembrie 2015".

>>Decizia nr. 24/2015 din 16 noiembrie 2015 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 19/2015 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 76 din 02.02.2016)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.