DECIZIA ICCJ nr. 20/2016 – Acordul partilor cu privire la alegerea instantei care urmeaza sa solutioneze actiunea de divort trebuie sa fie exprimat expres (interpretarea si aplicarea art. 915 alin. 2 din Codul de procedura civila)

Data: 27 December 2016, 10:19 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1546 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al inaltei Curti de Casatie si Justitie privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 915 alin. (2) din Codul de procedura civila, cu privire la intelesul notiunii de „acord” al partilor din cuprinsul tezei a doua a acestui text de lege, respectiv conditiile de forma pe care trebuie sa le indeplineasca conventia partilor cu privire la alegerea instantei care ar urma sa solutioneze actiunea de divort, in situatia in care nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta pe teritoriul Romaniei.


pres. Iulia Cristina TARCEA

Dispozitivul deciziei:

Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, in consecinta:

In interpretarea si aplicarea art. 915 alin. (2) din Codul de procedura civila, stabileste ca acordul partilor cu privire la alegerea instantei care urmeaza sa solutioneze actiunea de divort trebuie sa fie exprimat expres.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 24 octombrie 2016”.

>>Decizia nr. 20/2016 din 24 octombrie 2016 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 19/2016 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1049 din 27 decembrie 2016)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.