DECIZIA ICCJ IN PROCESUL CU ANAF - „Critica de nelegalitate nu poate fi primita”

Data: 05 decembrie 2019, 09:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 548 afisari

Prin Decizia 489/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul, ca nefondat.

Prin cererea  de chemare in judecata inregistrata pe rolul Tribunalului Salaj la data de 28.09.2017, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj Napoca – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Salaj, in reprezentarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru Statul Roman a solicitat, in contradictoriu cu SC X. SRL, in insolventa, prin lichidator judiciar C.I.I. Y., obligarea paratei la plata sumelor de 748.315 lei impozit pe profit si 2.416.009 lei TVA, la care se adauga accesoriile aferente, incepand cu data nasterii datoriei si pana la data stingerii acesteia inclusiv.
  In drept, actiunea a fost intemeiata pe dispozitiile art. 173, 174 si 176 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

  Prin sentinta civila nr. 603 din 3.04.2018 a Tribunalului Salaj a fost respinsa ca neintemeiata actiunea, solutie care a fost mentinuta prin decizia civila nr.113/A din 21.06.2018 a Curtii de Apel Cluj, Sectia I civila, care a respins ca nefondat apelul declarat de reclamanta impotriva hotararii de prima instanta.
  Impotriva acestei decizii, in termen legal, a declarat recurs reclamanta, solicitand casarea ei si admiterea actiunii, astfel cum a fost formulata.

  In motivarea recursului declarat, intemeiat in drept pe dispozitiile art. 488 alin.(1) pct. 6 si 8 C.proc.civ., recurenta-reclamanta a sustinut urmatoarele critici de recurs:

  Niciuna dintre instantele de fond nu a facut o judicioasa aplicare a dispozitiilor art. 1357-1381 C.civ., care erau indeplinite in cauza, si nu a analizat litigiul din aceasta perspectiva, neindicand in concret care dintre cele patru conditii ale raspunderii civile delictuale nu este indeplinita. Instanta de apel a imbratisat intru-totul statuarile primei instante, analizand in mod nelegal aspecte ce tin de procedura insolventei si de competenta judecatorului sindic, considerate ca fiind incidente in speta.

Minuta Inaltei Curti:

„Respinge recursul, ca nefondat”

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.