DECIZIA COMPLETULUI DE 5 JUDECATORI ICCJ PRIVIND SESIZAREA CCR - “Nu poate avea o inraurire/influenta directa cu privire la solutia ce s-a pronuntat deja in cauza

Data: 26 November 2019, 11:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 778 afisari

Prin Decizia 30/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori, a respins, ca tardiv, recursul formulat de contestatorul A.

Prin incheierea din 05 noiembrie 2018, pronuntata de Inalta Curte, Completul de 5 Judecatori Penal 1 in Dosarul nr. x/2018, a fost respinsa, ca inadmisibila, cererea formulata de condamnatul A. de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 426 lit. a) din C. proc. pen.

Impotriva incheierii din 05 noiembrie 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 Judecatori Penal 1 in Dosarul nr. x/2018, contestatorul condamnat a formulat recurs la data de 20.11.2018 - data stampilei postei existenta pe plic.

Minuta Inaltei Curti:

“Respinge, ca tardiv, recursul formulat de contestatorul A. impotriva incheierii din 05 noiembrie 2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 Judecatori in Dosarul nr. x/2018, prin care a fost respinsa ca inadmisibila cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 426 lit. a) din C. proc. pen.

Respinge, ca inadmisibila, cererea formulata de recurentul A. de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 91 alin. (3) C. proc. pen.

In baza art. 275 alin. (2) C. proc. pen., obliga recurentul contestator condamnat la plata sumei de 100 RON, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

In baza art. 275 alin. (6) C. proc. pen., onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 313 RON, ramane in sarcina statului.

Cu drept de recurs in 48 de ore de la pronuntare, in ceea ce priveste cererea de sesizare a Curtii Constitutionale. Definitiva sub aspectul celorlalte dispozitii”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.