ccf

Decizia CCR in cazul modificarilor la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

Data: 19 June 2018, 16:35 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2970 afisari

Curtea Constitutionala a Romaniei condusa de judecatorul Valer Dorneanu (foto) a luat in discutie marti, 19 iunie 2018, sesizarile privind obiectiile de neconstitutionalitate formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectiile Unite si de 97 de deputati, dupa ce a constatat identitatea de obiect al acestor doua sesizari si a dispus conexarea.


In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiate, obiectiile de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile criticate din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor sunt constitutionale, in raport de criticile formulate.
Tot in sedinta de marti, CCR a respins obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, obiectie formulata de Presedintele Romaniei.


Comunicatul CCR:

In ziua de 19 iunie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) teza intai din Constitutie si al art.11 alin.(1) lit.A.a) si art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere, in cadrul controlului anterior promulgarii, urmatoarele obiectii de neconstitutionalitate:

A. Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, obiectie formulata de Presedintele Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibila, obiectia de neconstitutionalitate.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei.

B. Obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.I pct.4 [cu referire la art.3 alin.(12 )], pct.9 [cu referire la art.7 alin.(7)], pct.93 [cu referire la art.56], pct.97 [cu referire la art.58 alin.(1)], pct.134 [cu referire la art.75 alin.(1) lit.c)] si pct.151 [cu referire la art.96 alin.(3)] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, obiectie formulata de un numar de 97 de deputati.

C. Obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.I pct.151 [cu referire la art.96 alin.(3) si (4)] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, obiectie formulata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectiile Unite.

Constatand identitatea de obiect al acestor doua sesizari, Curtea Constitutionala a dispus conexarea acestora.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile criticate din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor sunt constitutionale, in raport de criticile formulate.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei”.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.