DECIZIA 3/2018 – Inalta Curte de Casatie si Justitie, dosarul 3013/1/2017, dezlegarea unei chestiuni de drept in materie penala. Cum interpretam dispozitiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor (Motivarea)

Data: 18 April 2018, 13:41 | autor: L.J. | 0 comentarii | 839 afisari

Prin Decizia 3/2018, din dosarul 3013/1/2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala a admis in sedinta din 28 februarie 2018 sesizarea Curtii de Apel Constanta prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept:

Daca in interpretarea şi aplicarea dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protectia martorilor, in conditiile in care inculpatul a facilitat identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanei denuntate intr-o alta cauza penala si a beneficiat de reducerea la jumatate a limitelor de pedeapsa, efectele dispozitiei penale mentionate se aplica tuturor cauzelor penale aflate pe rolul instantelor de judecata, fara nicio limitare”.
In urma deliberarilor, ICCJ a stabilit ca autorul denuntului nu poate beneficia de reducerea la jumatate a limitelor speciale de pedeapsa in cauze penale distincte, chiar daca au ca obiect infractiuni concurente comise de acesta, ci exclusiv in cauza penala determinata.

Judecatori:

Mirela Sorina Popescu

Simona Elena Cirnaru

Lavinia Valeria Lefterache

Luciana Mera

Simona Cristina Nenita

Anca Madalina Alexandrescu

Angela Dragne

Florentina Dragomir

Ioana Bogdan

Minuta in dosarul nr.3013/1/2017

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.