Decanul Baroului Bucuresti, recomandare pentru avocati in contextul protestelor din justitie

Data: 23 January 2020, 13:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1232 afisari

Decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne (foto) recomanda avocatilor sa se prezinte la sedintele de judecata in cauzele in care sunt angajati sau desemnati, in perioada protestelor din instante.


Dragne informeaza avocatii ca, potrivit informatiilor furnizate de catre conducerea Curtii de Apel Bucuresti si a Tribunalului Bucuresti, in perioada protestului instantelor fata de procedura parlamentara privitoare la modificarea regimului pensiilor de serviciu ale magistratilor, se vor solutiona numai cauzele urgente:

“Aprecierea caracterului urgent al cauzei apartine  conducerii completului de judecata, in conformitate cu prevederile legii si natura ori stadiul cauzei.

Recomandarea reprezentantilor instantelor fata de avocati este ca acestia sa se prezinte la sala, fie si numai pentru a li se comunica termenele care vor fi acordate, in masura in care nu se decide, de catre titularii de complet, ca este necesara judecata intr-o anume cauza.

Decanul recomanda avocatilor ca, in scopul protejarii intereselor justitiabililor, sa se prezinte la sedintele de judecata in cauzele  in care sunt angajati sau desemnati, protestul magistratilor neafectand drepturile si obligatiile partilor din contractele de asistenta juridica sau situatiilor asimilate”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.