DAUNE MORALE – Decizia Curtii de Apel Bucuresti privind obligarea societatii de asigurare la plata daunelor morale, urmare a unui accident de circulatie: ”Termenul de 3 ani era implinit, fata de data producerii evenimentului rutier”

Data: 31 January 2019, 12:17 | autor: L.J. | 0 comentarii | 367 afisari

Prin Decizia 209/2018, Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul formulat de apelantul reclamant ca nefondat.
Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a Civila la data de 05.05.2016 sub nr. 16838/3/2016 reclamantul S. E. a chemat in judecata parata SC E. R. A. R. SA, si intervenientul fortat M. A. N. solicitand ca prin hotararea ce se va pronunta sa se dispuna: obligarea paratilor la plata sumei de 897.500 lei reprezentand daune morale, precum si obligarea paratilor la plata cheltuielilor de judecata.
In motivare s-a aratat ca la data de 06.10.2010 reclamantul a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia si-a pierdut definitiv ochiul stang, atat ca vedere cat si ca organ. In cauza s-a deschis dosarul penal nr. 10715/P/2010 care a fost finalizat prin Ordonanta de clasare din 11.06.2015 prin care Procurorul C. M. din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov a dispus:
Clasarea cauzei privind sesizarea din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, prev. de art. 196 alin. (2) si (3) din Codul penal, intrucat nu exista probe ca numitul M. A. N. a savarsit aceasta infractiune.
Parata S.C. E. R. A. R. S.A. a depus intampinare la cererea de chemare in judecata a reclamantului S. E. , prin care a solicitat in principal respingerea cererii de chemare in judecata. Tribunalul Bucuresti a respins cererea de chemare in judecata formulata de catre reclamant, instanta de judecata apreciind faptul ca, fata de prevederile art. 3 din Decretul nr.167/1958, coroborat cu art. 8 din acelasi act normativ, dreptul la actiune s-a prescris.
Impotriva acestei sentinte a declarat apel, reclamantul apreciind solutia instantei de fond ca nelegala si netemeinica pentru considerentele invocate si in raspunsul la intampinare depusa in dosarul de fond.

Minuta CAB:

“In conditiile in care cererea de chemare in judecata a fost formulata si inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VI-a Civila la 05.05.2016, termenul de 3 ani prevazut de Decretul nr. 167/1958 era implinit, fata de data producerii evenimentului rutier.
Curtea respinge apelul formulat de apelantul reclamant S. E. ca nefondat”.

Extras din decizia CAB:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.