DAREA IN PLATA - “Instanta apreciaza ca impreviziunea este o institutie juridica cu caracter absolut exceptional”

Data: 19 April 2019, 11:12 | autor: L.J. | 0 comentarii | 320 afisari

Prin Hotararea 4323/2017, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis contestatia formulata si a respins cererea de dare in plata formulata de parati.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti la data de … sub numar de dosar … reclamanta R. Bank SA a solicitat instantei ca prin hotararea pe care o va pronunta, in contradictoriu cu paratii D.C. si D.E., sa dispuna anularea notificarii din data de 18.07.2016, repunerea partilor in situatia anterioara, cu cheltuieli de judecata.
In motivare, reclamanta arata ca la data de 16.06.2008 a incheiat cu paratii contractul de credit nr. …, iar la data de 18.07.2016 a primit notificarea de dare in plata a imobilului situat in Bucuresti, … sector 1 si terenul lot P46 in suprafata de 14,00 mp situat in Bucuresti, … sector 1. Reclamanta invedereaza faptul ca parata D.E. nu are calitate de consumator, intrucat este asociatul unic al societatii... precum si faptul ca bunul dat in plata nu are destinatia de locuinta, ci este un sediu social al societatii reclamantei.
Reclamanta arata ca debitorii sai nu au facut dovada incapacitatii de plata a creditului, acestia neaflandu-se intr-o situatie reala de supraindatorare. Se mai sustine faptul ca notificarea a fost transmisa cu abuz de drept, paratii avand obligatia de a respecta intocmai contractul pe care l-au incheiat, respectiv de a executa in natura obligatia contractuala.
In probatiune, reclamanta a solicitat incuviintarea probei cu inscrisuri, interogatoriu paratilor si proba cu expertiza tehnica.

Prin incheierea pronuntata la data de 13.02.2017 de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosar nr. …, instanta a admis exceptia conexitatii si a conexat la prezentul dosar dosarul nr. … avand ca obiect cererea de constatare a darii in plata formulata de reclamantii D.C. si D.E. in contradictoriu cu parata Raiffeisen SA.
Prin cererea ce face obiectul dosarului nr. …, reclamantii au solicitat instantei sa constate stingerii datoriilor provenite din contractul de credit nr. … din data de 16.06.2008 prin darea in plata a imobilului amintit, obligarea paratei la plata daunelor morale in cuantum de 10.000 de euro, cu cheltuieli de judecata.
In motivare, reclamantii arata ca sunt indeplinite conditiile pentru a opera darea in plata. Cu privire la daunele morale, reclamantii arata ca prin neparcurgerea procedurii de dare in plata cu banca, aceasta le-a cauzat o stare de stres continuu.

Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite contestatia formulata, cu consecinta repunerii partilor in situatia anterioara. Respinge cererea de dare in plata formulata de paratii D., in temeiul art. 8 din Lege nr. 77/2016 in integralitate, inclusiv in privinta daunelor morale solicitate”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.