Daca modificarile la Legea 303/2004 intra in vigoare, TOATE actele secrete care influenteaza administrarea justitiei vor trebui declasificate

Data: 09 May 2018, 18:43 | autor: Dana GIRBOVAN, judecatoare, presedinta UNJR | 1 comentarii | 1012 afisari

Prin modificarea la Legea 303/2004 s-a introdus caracterul de informatie de interes public, cu accesul liber garantat, inclusiv a actelor extrajudiciare care privesc sau afecteaza procedurile judiciare (protocoale, hotarari etc). Modificarea a fost contestata la Curtea Constitutionala, iar Curtea a statuat ca modificarea e constitutionala, astfel ca, in masura in care aceste acte “sunt clasificate in momentul de fata, vor trebui declasificate, ele nemaiputand fi sustrase cunostintei publicului, tocmai in ideea unei transparente crescânde a modului in care trebuie infaptuita justitia” (Decizia 252/2018, par. 112).


Aceasta modificare este cea mai importanta dintre prevederile vizand transparentizarea modului in care se face justitia, deoarece in nicio tara democratica un act de justitie nu se poate infapui avand ca temei protocoale si acte secrete.

Prin aceasta modificare se va reveni la normalitatea democratica.


 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Eugen date 9 May 2018 19:20 0

Știe el johanis de ce se împotrivește

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.