Curtea de Apel Bucuresti a prezentat Raportul de activitate pe anul 2017

Data: 09 March 2017, 13:30 | autor: L.J. | 0 comentarii | 622 afisari

Curtea de Apel Bucuresti a prezentat marti, 7 martie 2017, Raportul de activitate al CA Bucuresti, tribunalelor si judecatoriilor din raza sa de activitate pe anul 2016. La eveniment au fost prezenti ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto), presedintele CSM, Mariana Ghena, judecatorii CSM Lia Savonea, Evelina Mirela Oprina, Andrea Annamaria Chis, Nicoleta Margareta Tint, Gabriela Baltag, procurorul general adjunct al PCAB, Emilia Ion, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, presedintele si vicepresedintele UNBR, avocat Gheorghe Florea, respectiv avocat Briciu Traian, dar si presedintii tribunalelor arondate si judecatorii Curtii de Apel Bucuresti.


Iata sinteza Raportului Curtii de Apel Bucuresti, potrivit comunicatului CAB de marti, 7 martie 2017:

"Raportat la numarul de dosare, in anul 2016, un procent considerabil din activitatea judiciara la nivel national a revenit Curtii de Apel Bucuresti si instantelor arondate, respectiv 24,73%. Raportat la complexitatea cauzelor instrumentate in Romania, Curtea de Apel Bucuresti si instantele arondate acesteia se afla tot pe primul loc cu un procent de 26,94%.

In anul 2016, numarul total al cauzelor solutionate de Curtea de Apel Bucuresti si tribunalele si judecatoriile arondate a fost de 525.374, in timp ce numarul de dosare nou intrate pe rolul acestor instante a fost de 516.822, observandu-se astfel scaderea stocului de dosare cu 6,14% fata de anul 2015, ceea ce denota preocuparea pentru solutionarea dosarelor mai vechi.

Numarul cauzelor nou intrate la sectiile Curtii de Apel Bucuresti a fost, in anul 2016, in usoara crestere comparativ cu anul precedent, cu 755 de dosare mai mult decat in 2015. Aceasta crestere a dosarelor nou intrate s-a resimtit in materia litigiilor de munca si asigurari sociale cu 6,25% (Sectia a VII –a pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale), in materie penala cu 5,45 la suta si in materia litigiilor cu profesionisti si faliment (Sectia a V-a civila si a VI-a civila) cu 1,31%.

Analiza cumulata a indicatorilor de eficienta masurati de aplicatia Statis indica o activitate a Curtii de Apel Bucuresti incadrata ca eficienta.

Activitatea instantelor din raza Curtii de Apel Bucuresti a fost remarcata in anul 2016 de aspecte pozitive, precum scaderea stocului de dosare, ceea ce denota preocuparea pentru solutionarea dosarelor mai vechi, cu celeritate precum si diminuarea duratei de solutionare a cauzelor fata de anul anterior, rezultata din cresterea numarului de cauze solutionate in 0-6 luni si scaderea numarului de dosare solutionate in termen mai mare de doi ani.

Sunt remarcabile eforturile facute de judecatorii din cadrul Tribunalului Ilfov, care desi a avut cea mai mare incarcatura medie la nivel national si s-a confruntat cu un deficit de personal, a inregistrat cea mai mare operativitate dintre tribunalele arondate curtii, aceasta fiind de 1.230 de dosare solutionate/judecator, fata de 754 de dosare solutionate/judecator cat s-au inregistrat la Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti s-a remarcat in anul 2016 cu o rata de solutionare a cauzelor de 103,31% ceea ce reprezinta o performanta demna de apreciat, mai ales in conditiile complexitatii deosebite a cauzelor pe rolul acestui Tribunal si a fluctuatiei de personal, care cu greu face fata volumului si dificultatilor cu care se confrunta activitatea instantei.

Referitor la judecatoriile arondate, cu cea mai mare operativitate s-a remarcat Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti (94,43%) iar Judecatoria Bolintin Vale a inregistrat cea mai mare crestere a indicelui de operativitate fata de anul anterior, respectiv 15,10 procente, ceea ce reprezinta o reala imbunatatire a activitatii acestor instante”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.