Cum au pensionat-o fortat procurorii CSM pe Zarafina Puiu (Document)

Data: 09 July 2019, 18:55 | autor: L.J. | 0 comentarii | 900 afisari

S-a aflat cum au pensionat-o fortat procurorii CSM pe Zarafina Puiu (foto), procuroare la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.


Consiliul Superior al Magistraturii a publicat marti, 9 iulie 2019, Hotararea nr. 518 din 11 iunie 2019, prin care Sectia pentru procurori i-a respins Zarafinei Puiu cererea privind acordarea avizului anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani.

In primul rand, CSM argumenteaza ca magistratul SIIJ nu respectase termenul pentru a depune cererea de ramanere in functie dupa 65 de ani – respectiv minimum 3 luni inainte de implinirea acestei varste.

In al doilea rand, CSM invoca faptul ca pe 26 iunie urma sa se finalizeze concursul pentru numirea unor procurori in functiile de executie de la SIIJ – motiv pentru care pensionarea Zarafinei Puiu nu ar fi urmat sa afecteze functionarea sectiei speciale.

De precizat este insa ca hotararea procurorilor din CSM a fost anulata la Curtea de Apel Bucuresti, iar acestia au fost obligati sa acorde avizul anual pentru Puiu Zarafina.

>> Hotararea nr. 518/2019 a Sectiei pentru procurori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.