CSM, replica pentru judecatorul Cristi Danilet

Data: 10 June 2019, 13:11 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1059 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a reactionat luni, 10 iunie 2019, dupa ce judecatorul Cristi Danilet (foto), fost membru CSM, a sustinut intr-o postare pe Facebook ca “sunt unii care vor sa taie accesul presei la dosare si in salile de judecata”, referindu-se la o propunere din proiectul pentru noul ghid al CSM privind relatiile cu presa.


Judecatorul Danilet vrea ca toate procesele sa fie transmise online: “Sunt unii care vor sa taie accesul presei la dosare si in salile de judecata. In conditiile in care tehnologia digitala ne invadeaza viata, noi suntem inca la purtat hartii in dosare si prin birouri. Vreti reforma adevarata in privinta transparentei justitiei in sala de judecata? Atunci regula trebuie sa fie: toate procesele se transmit online, printr-un sistem de 4 camere video in fiecare sala de judecata, care preiau semnalul si il transmit publicului prin internet. Se practica in SUA si UK. Haideti sa mergem spre viitor!

Iata mai jos propunerea halucinanta din proiectul pentru noul ghid al CSM privind relatiile cu presa:
Art. 39 - Principiul de baza este ca sedintele sa fie accesibile tuturor, inclusiv presei, insa instanta va aprecia, acolo unde este cazul, daca accesul publicului in sala de judecata trebuie restrictionat sau interzis. Presedintele completului poate sa instituie interdictii sau sa impuna restrictii care tin de specificul cauzei deduse judecatii. Factorii ce pot juca un rol in decizia de a restrictiona sau interzice accesul in sala de judecata sunt: dreptul partilor din proces la respectarea vietii private si de familie; pastrarea ordinii publice in instanta; securitatea nationala; natura cauzei judecate (litigiu penal, civil sau administrativ); dreptul la un proces echitabil; prezumtia de nevinovatie; influentarea partilor prin prezenta mass-media, in mod special a presei audiovizuale; interesul functionarii normale a justitiei; autoritatea, independenta si impartialitatea judecatorului”.

In replica, CSM acuza

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Rupa Vili date 10 June 2019 16:01 +1

Foarte bine ,așa trebuie să fie procesele publice ,așa nu mai se poate face abuzuri în instanță prin ascunderea probelor din dosare .

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.