CSM raspunde temerii momentului din randurile procurorilor

Data: 07 November 2019, 16:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 403 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii reactioneaza la una dintre principalele temeri ale momentului din randurile procurorilor.


Este vorba despre riscul unui val de pensionari anticipate ca urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, asa cum a fost amendata prin Legea nr. 242/2018.

Accentul este pus pe noul text al art. 82 alin. 3 din Legea 303/2004, care prevede urmatoarele:

De pensia de serviciu prevazuta la alin. (1) beneficiaza, la cerere, inainte de implinirea varstei de 60 de ani, si judecatorii, procurorii si magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si judecatorii si magistratii-asistenti de la Curtea Constitutionala cu o vechime intre 20 si 25 de ani numai in aceste functii, in acest caz cuantumul pensiei fiind micsorat cu 1% din baza de calcul prevazuta la alin. (1), pentru fiecare an care lipseste din vechimea integrala in aceste functii”.

Concret, CSM sustine ca

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.