CSM: pronuntare in dosarul lui Kovesi

Data: 07 June 2018, 11:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1743 afisari

Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM a discutat miercuri, 6 iunie 2018, una dintre actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.


Potrivit unui comunicat de presa, Sectia a amanat pronuntarea deciziei pentru 13 iunie 2018, atunci cand se va lua o hotarare. Laura Kovesi a fost trimisa in judecata disciplinara de catre Inspectia Judiciara in 11 aprilie 2018, pentru savarsirea a doua abateri disciplinare.

Comunicatul Inspectiei Judiciare:

“Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie ('DNA') pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute:

-de art. 99 lit. g) din Legea nr. 303/2004, respectiv 'nerespectarea dispozitiilor procurorului ierarhic superior date in scris si in conformitate cu legea' constand in aceea ca a incalcat cu stiinta dispozitiile art.7 alin.(3) din Ordinul nr. 5/12.01.2016 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se refera la competenta de a dispune si a efectua controlul tematic: 'controlul pentru situatii deosebite si controlul tematic se dispun de catre conducatorii unitatilor de parchet si se realizeaza de catre acestia in mod direct sau prin procurori anume desemnati', prin desemnarea consilierului procurorului sef al DNA, judecator detasat, aflat intr-o vadita stare de incompatibilitate pentru efectuarea controlului tematic la doua servicii teritoriale.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.