CSM: Minuta Comisiei 3 – Relatii internationale si programe

Data: 29 June 2018, 15:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 648 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat minuta Comisiei 3 – Relatii internationale si programe - din care face parte si judecatoarea Simona Marcu, presedinta CSM (foto), din data de 28 iunie 2018.


Au fost luate in discutie urmatoarele:

-
Raportul nr.12285/2018 privind participarea reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii la vizita de lucru la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si la Tribunalul Uniunii Europene, Luxembourg, 28-30 iunie 2018

Solutie:

Comisia a luat act de raport, documentul urmand sa fie comunicat Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, spre informare.

- Raportul nr.17/2197/25.05.2018 privind participarea reprezentantului Consiliului Superior al Magistraturii la cea de-a 12-a reuniune plenara a corespondentilor nationali ai Comisiei Europene pentru Eficienta Justitiei (CEPEJ) din cadrul Consiliului Europei, 16 mai 2018, Strasbourg;

Solutie:

Comisia a luat act de raport. In ceea ce priveste propunerile cuprinse in cadrul documentului, vor fi inaintate Plenului Consiliului, spre aprobare, impreuna cu nominalizarea persoanelor din cadrul aparatului tehnic al Consiliului ce vor fi desemnate in calitate de corespondent CEPEJ, respectiv in calitate de membri ai echipei de lucru pentru colectarea datelor de competenta CSM.


-Nota DAERIP nr.02/12594/20.06.2018 privind proiectul OSCE pe tema combaterii violentei de genin Bulgaria, Ungaria si Romania;


Solutie:

Comisia a avizat favorabil participarea in cadrul proiectului si a dispus comunicarea unei corespondente catre toate instantele, prin care sa se disemineze informatiile privind proiectul OSCE si intentia de a selecta doi judecatori romani care sa faca parte din comitetul national de implementare. Corespondenta Consiliului Superior al Magistraturii se va comunicain format electronic, prin email, catre toate instantele, cu termen de raspuns catre Consiliu pana la data de 04 iulie 2018, inclusiv.

Se vor avea in vedere urmatoarele criterii pentru selectia judecatorilor care isi vor depune candidatura: vechime de minim 5 ani, experienta profesionala relevanta in materia dreptului penal (cauze privind violenta de gen) si materia dreptului civil (cauze privind ordinul de protectie), cunoasterea la nivel avansat a limbii engleze.

>>Minuta intalnirii din 28 iunie 2018

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.