CSM le-a dat puteri discretionare jandarmilor din instante (Document)

Data: 13 mai 2020, 15:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 308 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii – condus de judecatoarea Nicoleta Tint (foto) – le-a dat puteri discretionare jandarmilor din instante, sub pretextul combaterii pandemiei cauzate de coronavirus.


Marti, 12 mai 2020, prin Hotararea nr. 734/2020, Sectia pentru judecatori a CSM a adoptat un regulament care le da jandarmilor din instante dreptul de a stabili ce anume este sau nu simptom de COVID-19. Pe cale de consecinta, trupele de ordine vor putea impiedica dupa bunul plac accesul in sala de judecata pentru avocati, justitiabili, jurnalisti si public.

Este vorba despre un set de reguli care deroga de la Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti (aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015, cu modificarile si completarile ulterioare). Proiectul nu a fost pus in dezbatere publica, astfel incat avocatii si orice alte persoane interesate sa poata exprima puncte de vedere.

Alt aspect controversat al hotararii se refera la obligativitatea ca instantele sa le trimita justitiabililor documentele solicitate doar prin posta, in ipoteza in care instantele nu detin semnatura electronica extinsa. Chiar si daca o detin, ea li se aplica doar dosarelor noi, cauzele vechi necesitand in continuare consultarea fizica.

>> Hotararea nr. 734/2020 a Sectiei pentru judecatori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.