CSM lanseaza un document la care toti magistratii-activisti trebuie sa ia aminte

Data: 19 January 2020, 09:28 | autor: L.J. | 0 comentarii | 467 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii va lansa luni, 20 ianuarie 2020, un document la care toti magistratii-activisti trebuie sa ia aminte.


 

Este vorba despre Indrumarul de bune practici privind activitatea judecatorilor si procurorilor in spatiul social media / platformele online, document realizat in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. Managerul de proiect este judecatoarea CSM Evelina Oprina (foto).

Pe scurt, indrumarul va contine recomandari pentru toti magistratii care fac activism pe Internet, in special pe Facebook.

Comunicatul CSM:

„In data de 20 ianuarie 2020 va avea loc Conferinta de diseminare a Indrumarului de bune practici privind activitatea judecatorilor si procurorilor in spatiul social media/platformele online, eveniment realizat in cadrul proiectului TAEJ- Transparenta, accesibilitate si educatie juridica prin imbunatatirea comunicarii publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/cod MySMIS 118765, implementat de catre Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de lider de parteneriat, in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020, avand ca obiectiv general imbunatatirea si abordarea unitara a comunicarii publice la nivelul sistemului judiciar in vederea consolidarii imaginii acestuia, asigurarea unei transparente sporite in interiorul si exteriorul sistemului, precum si imbunatatirea accesului la justitie prin cresterea gradului de informare, constientizarea drepturilor cetatenilor si dezvoltarea culturii juridice.

La conferinta vor participa reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai institutiilor partenere in proiect, precum si ai altor institutii invitate la eveniment, respectiv Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri, Inspectia Judiciara si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, judecatori si procurori, precum si experti cooptati in cadrul proiectului.

Principalele teme abordate in cadrul evenimentului de catre managerul de proiect, doamna judecator Evelina Oprina, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, si de catre experti vor fi:

- Deontologia magistratului si social media

- Importanta reglementarii utilizarii retelelor de socializare de catre judecatori si procurori

- Provocarile etice ale social media pentru sistemul judiciar

- Comunicarea institutionala in cadrul autoritatii judecatoresti in social media

- Specificitati in comunicarea magistratilor pe retelele sociale

- Comunicarea nonverbala a magistratului in social media.

Conferinta se va desfasura la Hotel International, str. Cauzasi nr. 25-27, Bucuresti, iar agenda poate fi consultata aici. Accesul este permis ca urmare a invitatiei trimise de Consiliul Superior al Magistraturii.

Evenimentul va fi transmis in timp real pe site-ul oficial si pe pagina oficiala de Facebook a Consiliului Superior al Magistraturii.

Informatii suplimentare privind obiectivele si activitatile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.