CSM, ICCJ si MP au semnat o declaratie comuna de aderare la principiile si mecanismul de monitorizare al Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020 (Declaratia)

Data: 21 August 2017, 15:39 | autor: L.J. | 0 comentarii | 651 afisari

 

Consiliul Superior al Magistratrii a dat publicitatii joi, 17 august 2017, un comunicat de presa privind declaratia comuna a Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Ministerului Public de aderare la valorile fundamentale, principiile si mecanismul de monitorizare al Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020.


Iata comunicatul CSM:

Consiliul Superior al Magistraturii, in calitatea sa constitutionala de garant al independentei justitei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si MinisteruI Public, dorind sa reafirme determinarea autoritatii judecatoresti in prevenirea si combaterea coruptiei, luand act de adoptarea Strategiei nationale Anticoruptie 2016-2012 prin Hotararea Guvemului nr. 583/2016, prin prezenta declaratie comuna:

1. isi exprima, in mod ferm, angajamentul sistemului judiciar roman de continuare si intensificare a eforturilor de lupta impotriva coruptiei prin toate mijloacele.

2. adera la valorile fundamentale, principiile si mecanismul de monitorizare al Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020;

3. isi asuma indeplinirea masurilor specifice ce tin de competenta autoritatii judecatoresti;

4. participa la indeplinirea conditionalitatilor stabilite prin mecanismul de monitorizare Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020, atat la nivelul Platformei de cooperare a autoritatilor independente si a institutiilor anticoruptie, cat si la nivelul Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

>> Declaratia comuna a Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Ministerului Public de aderare la valorile fundamentale, principiile si mecanismul de monitorizare al Strategiei nationale anticoruptie 2016-2020


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.