CSM discuta situatia adjunctului sefului DNA

Data: 07 July 2019, 00:09 | autor: L.J. | 0 comentarii | 279 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va lua in discutie in sedinta din 10 iulie 2019 situatia procuroarei Madalina Scarlat, adjuncta sefului DNA Calin Nistor (foto).


Cu toate ca presedintele Klaus Iohannis a semnat in 3 iulie 2019 decretul pentru numirea procuroarei Scarlat in functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA pentru o perioada de trei ani, CSM trebuie sa ia o decizie care pare ciudata. 

Astfel, Scarlat a candidat pentru functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA, insa nu cu mult inainte de a-si depune candidatura, a fost delegata ca adjunct al parchetului anticoruptie. In proiectul cu care a candidat si a fost propusa de ex-ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru aceasta functie, Madalina Scarlat a facut o analiza privind achitarile definitive incasate de DNA. Procuroarea a plecat de la concluziile controlului efectuat de Inspectia Judiciara in legatura cu achitarile definitive inregistrate in perioada 2016-2017 in DNA. Concret, printre cauzele care au condus la achitari definitive pentru DNA, procuroarea Madalina Scarlat a identificat urmatoarele:

-administrarea unui probatoriu insuficient in cursul urmaririi penale;

-interpretarea gresita a mijloacelor de proba de catre procuror;

-aprecierea gresita asupra situatiei de fapt;

-fundamentarea acuzatiilor pe baza unor probe indirecte, rationamente logice si prezumtii inapte a fosrma convingerea judecatorului;

-lipsa elementelor de tipicitate in cazul infractiunilor retinute;-indreptarea probatiunii in alta directie decat infractiunea care constituia obiectul acuzatiei;-alte deficiente ale urmaririi penale;

-interpretarea diferita data de instantele de judecata materialului probator.

Revenind, in sedinta din 10 iulie, CSM va lua in discutie: “Solicitarea de mentinere a delegarii in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei SCARLAT MADALINA, numita in functia de procuror sef al Sectiei judiciare penale a aceleiasi directii”.

Nu este inca clar ce se va intampla cu functia de procuror sef al Sectiei judiciar-penala din DNA, daca procuroarea Madalina Scarlat va fi mentinuta ca adjuncta a lui Calin Nistor.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.