CSM desfiinteaza Inspectia Judiciara

Data: 13 September 2018, 13:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1308 afisari

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a dezbatut Raportul Inspectiei Judiciare privind unele aspecte referitoare la incompatibilitati, interdictii si conflicte de interese in cazul judecatorilor si procurorilor, retinute in urma verificarilor din cadrul controlului tematic. In cadrul verificarilor, potrivit Hotararii nr. 232/2018 a CSM s-a urmarit evaluarea unor "aspecte refritoare la incompatibilitati, interdictii si conflicte de interese, precum delegarea si detasarea la alte institutii decat cele care fac parte din sistemul instantelor judecatoresti, participarea la activitati extrajudiciare si la emisiunile televizate, asigurarea asistentei si reprezentarii".


Stupoare insa, in urma inaintarii Raportului Inspectiei Judiciare catre CSM, Sectia pentru judecatori a stabilit in urma analizarii acestuia ca nu il va aproba, intrucat contine deficiente majore.

Prima deficienta retinuta viza nerespectarea obiectului controlului si a structurii raportului de catre inspectorii desemnati cu efectuarea acestuia, Sectia retinand ca documentul reprezentat "in linii mari o compilatie de idei preluate din diverse lucrari, cu o fractura logica, iar recomandarile sunt simple propozitii impersonale, fara valoare pentru entitiatile carora li se adreseaza".

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.